Start » En norsk forfatter

En norsk forfatter

Er du glad i å lese bøker? Gamle som nye? Er det ikke deilig å krølle seg opp i sofaen med en herlig bok fra en god forfatter, og drømme seg bort til en helt annen verden? Det finnes et helt hav av ulike bøker, og de er skrevet av en rekke ulike forfattere, både fra forskjellige tidsepoker og innen forskjellige sjangre. Mange har sin favoritt når det kommer til forfatter eller sjanger, det kan være krim og spenning, fantasi og science fiction, lyrikk og drama, eller kanskje dokumentarer eller humorbøker.

Forfatter av en god bok gir gode stunder for leseren

Forfatter og bøker med sjel

Når du vil lese en ny bok, kan du jo enten gå til bokhandelen og kjøpe en ny utgivelse fra en bestemt forfatter, eller kanskje du har noen bøker liggende hjemme som du har fått i gave eller som du har kjøpt for en stund siden. Mange liker også bøker med litt sjel, og stikker derfor til biblioteket og låner med seg en bok hjem. Det er noe spesielt med det at andre har hatt boken før deg og at boken på et vis har vært ute på en reise før du er så heldig å få fatt i den.

Norske forfattere er populære og du finner mange av våre mest kjente finner du også på et antikvariat. Her kan du finne verkene til Wergeland og Ibsen, Camilla Collett og mange flere. Bøker som har blitt lest av generasjoner med litteraturelskere har nå havnet i dine hender. Agnar Mykle var en norsk forfatter som skrev den berømte og beryktede boken Sangen om den røde rubin. Boken sørget for at han havnet i en stor rettsak sammen med forlaget sitt, så finner du denne kan du lese historien som opprørte hele det lesende norske folk på 1950-tallet.

Sjelden forfatter eller utgave

Mange som handler på antikvariater fremfor i vanlige bokhandler, gjør det også fordi de er på jakt etter spennende førsteutgaver. Å komme over sjeldne førsteutgaver av en kjent norsk forfatter, som Bjørneboe eller Ibsen er kanskje noe man bare kan drømme om, men kanskje du finner en bok med en håndskreven dedikasjon fra forfatteren selv? Alt er mulig når man går på skattejakt i de dype hyllene til et antikvariat. Kanskje du finner bøker utgitt av norske forfattere få har hørt om?

Det er dog ikke alltid at du fysisk kan besøke antikvariatet eller antikvariatbokhandelen. Mange antikvarer driver i dag sin butikk på internett. Mange synes kanskje det er litt trist for da kan man ikke gå rundt og snuse på ulike bøker og fysisk se samlingene. Fordelen er at det kan være lettere å søke opp de bøkene du ønsker. På nett kan man enkelt og lett søke etter den forfatter og bok man er på jakt etter, bestille og vips så er den i postkassen. Dermed får du mer tid til å nyte Yngvar Ambjørnsens samlede verker hjemme i godstolen.

Besøk antikvariatet når du ønsker en sjelden bok

Det finnes svært mange bøker, forfattere og sjangre. Norge er velsignet med mange flotte forfattere innen alt fra fagbøker til prosa og dikt. Når en skal kjøpe en bok i gave, kan det kanskje være litt vanskelig å velge, for en vil jo gjerne finne en bok som en vet at personen vil like. Går du til et antikvariat kan du finne bøker av en norsk forfatter, som ikke lenger er å få i bokhandelen. Det blir en unik gave som attpå til har alderens vakre patina over seg.