Start » Fra LP til Spotify

Fra LP til Spotify

Vi befinner oss i det 21. århundre og mye har forandre seg i våre liv – også måten vi lytter til musikk på. Før i tiden hadde vi ikke samme lettvinte tilgang til en hvilken som helst sang, slik vi har nå. I dag trenger vi kun å åpne enten nettleseren eller et program som Spotify – og vipps, så har vi full tilgang til omtrent hvilken som helst sang. I gamle dager var det mye mer komplisert, da fantes det nemlig kun LP og platespillere. Hvis du ville høre på en sang da, så måtte du gå og skaffe deg lp plata enten ved å kjøpe den, eller ved å låne.

LP og den alltid populære platespilleren

Lp eller Spotify

De tidene er åpenbart over, da de aller fleste nå hører musikken sin digitalt. Grunnen til dette er åpenbart fordi det er mye enklere å bare trykke på et par knapper for å kunne lytte til en sang, men også fordi dette er et mye billigere alternativ. Platespilleren kan du ikke ta med deg i bilen så lett, og du kan heller ikke gå tur med den. Til tross for alt dette har det i det siste vært en voksende trend bland musikkentusiaster til å gå tilbake til de gode gamle LP platene. Hvorfor er det slik?

Mange mener at digital musikk ikke er det samme som analog musikk. Disse entusiastene foretrekker å høre en sang fra en LP plate istedenfor en datamaskin med høyttalere. De mener at når musikken blir digitalisert, så mister den en del av klangen. Grunnen til dette er at den da mangler noe av dybden og detaljene, som blir bevart når sangen inngraveres i en plate. I tillegg har det å legge en plate på spilleren en vakker kveld, en helt egen sjarm som Spotify neppe kan konkurrere med.

Fordelen ved å bruke Spotify

Platespilleren kan neppe utkonkurrere Spotify, da sistnevnte er så praktisk i bruk. Debattene går hett, men Spotify forebyger faktisk piratkopiering., men Spotify forebygger faktisk piratkopiering og det er fordeler ved å bruke digitalisert musikk. Dersom du skal gå tur, kjøre bil eller trene, så er Spotify det beste alternativet. Og når du bruker det så får de med opphavsrett betalt. Spotify er utmerket når du ønsker å spille variert musikk og spare penger. Dersom du derimot har funnet deg til ro, og ønsker å hygge deg i hjemmet, er det ingenting som kommer nær opplevelsen av å spille av en LP.

Platespilleren og LP-plata vil nok til å bare bli mer og mer populært igjen, men Spotify kommer likevel ikke til å dø ut. Selv om folk går mer og mer over til å høre på LP, bruker nok mange av de samme folka fortsatt Spotify til tider, da dette er så praktisk. Alt i alt, så har utviklingen vært veldig positiv, siden vi nå har det beste av begge verdener. Vi har digitalisert musikk i hverdagen og når vi ønsker det lille ekstra, har vi en god gammeldags platespiller ventende på oss i stua.

Platespilleren vil ikke dø ut

Heldigvis trenger vi ikke å bekymre oss for at platespilleren kommer til å forsvinne heller. Takket være den nyere trenden hvor flere og flere begynner å lytte til LP igjen, kommer markedet til å tilby folk platespillere. Og samtidig vil digital musikk, takket være dens praktiske tilnærming, være populær. Dette gjør at vi kan ha det begge av beste verdener på en naturlig måte, uten å måtte bekymre oss for at en av dem forsvinner. Folk er nemlig svært glad i å bruke begge, da begge er unike.