Start » Samle på gamle bøker

Samle på gamle bøker

Å samle på gamle skrifter er en veldig interessant hobby, siden du da har ekstremt mye kunnskap sittende i bokhyllene dine. Gamle bøker om vitenskap og tidløse romaner har alltid hatt en egen sjarm. Da kan du sitte i godstolen hjemme og plutselig bestemme deg for å dra fram en gammel bok du aldri ha lest før, og slik alltid ha noe å gjøre på. Dersom du er storsamler, vil før eller siden alle bokhyllene dine forvandle huset ditt til et lite bibliotek. Bøker har alltid gitt mennesker stor glede opp gjennom tidene. Derfor er dette er noe som det er viktig å ta vare på.

Bøker har vært populære siden den aller første boken ble trykket

Bøker av papir foran e-bøker

I disse tider blir elektronikken stadig bedre og mer avansert, og dette har også gitt oss tilgang til e-bøker. Grunnen til dette er at det ofte er mye enklere og du trenger kun å laste ned en fil på nettbrettet ditt. Likevel foretrekker fortsatt mange å ha en håndfast bok å lese i, i stedet for å stirre inn i en skjerm hele tiden. Av denne grunn så kommer fysiske bøker nok aldri til å gå av markedet. Det er heller ingenting som kan måle seg med den gleden du får av å ha ditt eget lille bibliotek.

Det er en stor historisk skam at biblioteket i Alexandria gikk til grunne den gangen for så lenge siden. Hvem vet hvilke kunnskaper og hvilke fantastiske fortellinger som forsvant fra oss den gangen? Det er derfor viktig at vi tar godt vare på alle våre bøker nå, slik at fremtidige generasjoner kan ha like stor glede av dem som oss. Det er derfor boksamlere gjør en god og nyttig jobb for samfunnet, ved å ta vare på vår kulturarv. Dette er noe flere av oss burde drive med.

Bøker gir sosialt samvær

En annen fordel ved å ha et eget bibliotek i hjemmet sitt, er at det gir mange andre stor glede og skaper et sosialt samvær. Dersom du har en stor boksamling, har du alltid en god grunn til å invitere likesinnede folk bort til deg og du kan for eksempel starte en bokklubb. Mennesker som brenner for de samme bøkene og emnene, har alltid mye å snakke om. Det er på denne måten at noe så enkelt som bøker faktisk kan skape et sosialt nettverk.

En annen fordel ved å ha en stor boksamling, er at du kan gjøre dette til en god inntektskilde. Måten du gjør dette på, er å leie ut bøker til de som ønsker å lese dem. På denne måten kan du gjøre biblioteket ditt mer kommersielt, noe som ikke bare putter penger i din lomme, men som også er til stor fordel for de rundt deg som ønsker å lese bøkene dine. Slik vil de ha enkel tilgang til dem, i tillegg til at du kan bruke pengene du tjener på dette til å utvide boksamlingen din.

Boksamling er til fordel for alle

Som du ser, så er det å ha en boksamling til fordel for alle! Ikke bare tar du vare på kulturarven slik at fremtidige generasjoner kan ha stor nytte og glede av den, men du får også mye glede av den selv. Du skaper i tillegg et møtepunkt for likesinnede mennesker samtidig som du kan gjøre noe nyttig for samfunnet ved å leie ut bøker til interesserte. Hva er vel bedre enn å tjene penger på noe du elsker å gjøre? En boksamling gir deg så mye glede i livet!